Belastingen en fiscale aangiftes

De meeste fiscale aangiftes zijn normaal gesproken niet spannend. Of het nu gaat om IB, VpB of OB, de cijfers leggen we daarvoor periodiek vast in een boekhoudprogramma. Vervolgens halen we de cijfers uit de diverse stukken, verwerken ze tot aangiftes, u geeft akkoord, wij sturen de aangifte in en u betaalt of ontvangt.

Een simpel proces, maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn om uw aangifte zo gunstig mogelijk te maken. Hiervoor bieden wij fiscaal advies. Ons eerste advies is dan ook om fiscale aangiftes en fiscaal advies in één hand te houden. Dan kunnen wij uw aangiftes fiscaal zo gunstig mogelijk opstellen. En wanneer relevant betrekken we daar ook de loonadministratie en/of de financiële planning bij.

Fiscale aangiftes

Onze adviseurs kunnen voor u de volgende fiscale aangiftes verzorgen:

 • Inkomstenbelasting (IB)
 • Vennootschapsbelasting (VpB)
 • Loonbelasting (LB)
 • Omzetbelasting (OB)
 • Overige aangiftes zoals erfbelasting, dividendbelasting en schenkbelasting.
fiscale aangifte bij de belastingdienst

Nextens voor automatisering van de fiscale aangifte

Voor de fiscale aangiftes IB, OB en VpB maken wij gebruik van de aangiftesoftware van Nextens, oorspronkelijk bekend als Elsevier. In 2014 lanceerde Nextens hun online aangifteprogramma’s gebouwd op cloud-technologie. Door koppelingen en integraties met andere pakketten ontstaat een compleet online fiscaal adviesplatform dat volledig AVG-proof is. Nextens werkt voor u heel eenvoudig:

 1. Wij zetten uw aangifte IB, OB en/of VpB klaar in het klantenportaal
 2. U ontvangt per e-mail een alert dat de aangifte voor u klaar staat
 3. U logt in op het klantenportaal
 4. U geeft akkoord op de aangifte of keurt deze af
 5. Bij uw akkoord wordt de aangifte meteen doorgestuurd naar de Belastingdienst
 6. U beschikt direct over het betalingskenmerk voor deze aangifte om uw betaling te doen

Naast het doen van fiscale aangiftes helpen wij u ook graag met fiscale vraagstukken en begeleiden wij u bij een boekenonderzoek van de Belastingdienst.

Meer weten over fiscale aangiftes?

Wij vertellen u graag meer over de Belasting & fiscale aangiftes en de betekenis ervan voor uw onderneming. Neem contact op met Hans Wouda voor een afspraak. Mail Hans of bel 06 106 39 671.